Att välja det bästa webbhotellet


Vad är webbhotell? Bra webbhotell Billigt webbhotell Egen domän Köpa domän
Gratis domän Gratis webbhotell Egen hemsida gratis Linux eller Windows webbhotell Domänparkering
Domännamn å ä ö Webbhotell porr Webbhotell återförsäljare Byta webbhotell Bästa webbhotell
Webbhotell blogg Lediga domännamn Svenska webbhotell Webbhotell Wordpress Hemsidor mallar gratis
Subdomän Billiga domäner Webbhotell test Välja webbhotell Webbhotell jämförelse
Domänregistrering Stabilt webbhotell Registrera domännamn Webbhotell företag Vem äger domänen
Domäner till salu Gratis .se domän Webbhotell Joomla Webbhotell PHPOavsett hur stor eller liten din verksamhet är bör du ha en professionell och snabb webbplats. Det är inte nog att bara ha en snygg hemsida. Du vill inte att dina kunder och presumtiva intressenter ska behöva vänta alltför länge på att innehållet laddas eller ännu värre, stöta på en massa fel.

Långsamma webbsajter skrämmer iväg besökarna och även Google har börjat mäta hur lång tid en sida tar på sig för att laddas och lägger till detta i sin bedömning av hur högt den bör ranka i sökmotorn. För att uppnå detta behöver du det bästa och mest tillförlitliga webbhotell du kan få.


Så vad utmärker då ett bra webbhotell? Här är några exempel:

  • Tillförlitlighet. Innehållet under ditt konto måste vara tillgängligt och online så ofta det bara går. Det finns webbhotell vars olika servrar ligger nere alldeles för länge och det kommer att göra att innehållet på din webbplats inte kommer att vara tillgängligt för dina besökare under den tiden.
  • Hastigheten. Om webbhotellets servrar hakar upp sig kommer det att påverka din hemsida och göra den långsam att ladda. Det kan få förödande konsekvenser, särskilt om du har en webbshop. Webbhotell som har väldigt begränsad hastighet har ofta gjort misstaget att ha alltför många konton på en och samma server. Det kan leda till att servern kraschar. Tänk också på att t.ex. webbshoppar skapar dynamiskt innehåll som kan ta upp plats och slöa ner hastigheten.
  • Säkerhet. Hur står ditt webbhotell emot serverattacker och hackers? Sådant kan hända vilket företag som helst men det gäller att problemet löses så snabbt som möjligt, annars finns risken att dina besökare slussas vidare till t.ex. en porrsida. Det är vanligare än man tror.
  • Bra support. Om någonting strular, antingen med tekniken eller med ditt konto i allmänhet är det av yttersta vikt att problemet löses så snabbt som möjligt. Läs FAQ:n först om du tror att ditt problem är av allmän karaktär men i andra hand är det viktigt att supporten kan hjälpa till snabbt och göra det bra.


Dessutom är det viktigt att programvaran samt stöd för olika script uppdateras regelbundet. Det förhindrar virus, trojaner och annat jobbigt från att attackera din webbplats. Se till att du gör din del. Du måste uppdatera hemsidan, testa scripten, underhålla t.ex. forum och kommentssidor så att de inte drabbas av spam samt se till att du har passwords som är svåra att knäcka.