Snapbacking och domäner till salu


Vad är webbhotell? Bra webbhotell Billigt webbhotell Egen domän Köpa domän
Gratis domän Gratis webbhotell Egen hemsida gratis Linux eller Windows webbhotell Domänparkering
Domännamn å ä ö Webbhotell porr Webbhotell återförsäljare Byta webbhotell Bästa webbhotell
Webbhotell blogg Lediga domännamn Svenska webbhotell Webbhotell Wordpress Hemsidor mallar gratis
Subdomän Billiga domäner Webbhotell test Välja webbhotell Webbhotell jämförelse
Domänregistrering Stabilt webbhotell Registrera domännamn Webbhotell företag Vem äger domänen
Domäner till salu Gratis .se domän Webbhotell Joomla Webbhotell PHPVar kan man hitta attraktiva domäner till salu? Är du ute efter domäner men vill inte hålla på och tänka ut namnen själv utan vill se listor på domäner som just nu är till salu till högstbjudande? Att registrera domäner som inte ska förnyas och som ägaren vill bli av med, har glömt eller struntat i kallas ibland för ”snapbacking”.

Naturligtvis kostar domäner med attraktiva namn alltid mer. Det kan vara så att namnet innehåller ett populärt sökord. Korta, klatschiga namn kostar oftast mer pengar, allting som är rakt på sak är dyrare i domänvärlden. Nästan alltid är det så att ordet i obestämd form är dyrare än ordet i bestämd form (alltså katt vs katten). Fundera på hur stor konkurrensen om sökordet är om du håller på med sökmotoroptimering. Kanske fungerar en billigare variant? Eller ordet i plural? Eller ordet i bestämd form plural och kanske med ett extra litet tillägg?


Sajter med domäner till salu

Här kommer några länkar till sajter som tillhandahåller uppdaterade listor över domäner som är till salu just nu.

Snapback.se – Här kan du se aktuella bud för olika domäner som är till salu. Klickar du på en detaljerad lista kan du se slutdatum för auktionen, pagerank, antalet inlänkar, hur länge domänen legat online m.m. Det är oklart om länkarna till domänen följer med i köpet så förvissa dig om den saken innan du slår till (om det är viktigt för dig). Huruvida pageranken resetas efter att domänen bytt ägare, ja, därom tvista de lärde. För att köpa en domän så registrerar du dig och lägger ett bud. Det verkar som om de endast kör med .se och .nu.

Nameisp.com – På denna sajt kan du läsa mer om snapback på domäner och se domäner som är till salu och håller på att gå ut. Denna sajt visar domäner till salu inom de flesta toppdomäner, alltså även .com, .net, .org m.fl. Men du måste vara inloggad för att kunna se vilka domäner som är till salu just nu och vilka du kan ”snappa”.

Innan man börjar med att köpa domäner hit och dit kan det vara bra att ligga lågt en stund och lära sig en del om branschen. Googla gärna på engelska för att hitta mer info om domänhandel och hur man ska tänka. Framför allt ska man kolla så att alla uppgifter fortfarande stämmer. Saker och ting kan ändras väldigt snabbt, t.ex. länkar till domänen. Du kan vidare se över statsen för domänen som är till salu och som du är intresserad av genom att gå in på Alexa domän-info och studera resultatet. På Seomoves domän-tool kan du kontrollera om en domän är straffad sedan tidigare eller inte.

En annan tjänst för att hitta utgående domäner är Domännamn.