Domänregistrering för Sverige


Vad är webbhotell? Bra webbhotell Billigt webbhotell Egen domän Köpa domän
Gratis domän Gratis webbhotell Egen hemsida gratis Linux eller Windows webbhotell Domänparkering
Domännamn å ä ö Webbhotell porr Webbhotell återförsäljare Byta webbhotell Bästa webbhotell
Webbhotell blogg Lediga domännamn Svenska webbhotell Webbhotell Wordpress Hemsidor mallar gratis
Subdomän Billiga domäner Webbhotell test Välja webbhotell Webbhotell jämförelse
Domänregistrering Stabilt webbhotell Registrera domännamn Webbhotell företag Vem äger domänen
Domäner till salu Gratis .se domän Webbhotell Joomla Webbhotell PHPVid en domänregistrering kan det vara bra att kolla om domänen varit registrerad förut och sedan blivit släppt. Detta är ganska vanligt om det gäller ett domännamn som fler än du skulle kunna tänka sig att köpa. Du kan kolla detta på Archive.org. Försök undvik att registrera en domän där det tidigare har varit t.ex. innehåll med porr och kolla så att domänen inte är straffad på Seomoves (detta kan ibland hänga kvar till nästa ägare, det är oklart exakt hur det fungerar).


Billig domänregistrering

Om du bara ska registrera en domän utan webbhotell rekommenderar vi Loopia . De är både billiga, seriösa och pålitliga. Vill du köpa till webbhotell kan du surfa vidare på denna hemsida för att se vad vi tycker bäst om. Det är viktigt att hitta billig domänregistrering om man ämnar regga många domännamn samtidigt men letar man efter webbhotell spelar även andra faktorer in.


Hur man gör vid domänregistrering

När du gör en domänregistrering är det oerhört viktigt att du uppger sanna uppgifter om dig själv, annars kan du förlora domänen eftersom man är skyldig att ge ut den riktiga informationen. Vill du att dina uppgifter ska vara hemliga går det att göra en privat domänregistrering men inte på .se-domäner.

Det är viktigt att du anger en aktuell emailadress och att du direkt går in och ändrar den på domänens konto om du byter adress. På många webbhotell brukar man kunna ange om man vill att domänregistreringen ska autoförnyas. Det innebär att pengar kommer att dras från ditt kreditkort eller PayPalkonto eller vad du nu har uppgett ifall att du skulle glömma att förnya registreringen. Då krävs det förstås att dessa uppgifter är aktuella. Fundera på om domänregistreringen inte ska göras för flera år i taget om du är en sådan som har lätt för att glömma. Då brukar man kunna få det billigare och är reserverad mot prishöjningar.

Försök registrera ett domännamn som innehåller bra sökord som många letar efter. Då gäller att ju mer ”urvattnad” domänen är desto sämre kommer den att vara rent sökmotormässigt. Dvs. om du vill ranka på ordet ”badbollar” så kommer badbollar.se att vara mer komprimerat och värderas högre mot det sökordet än, säg, badbollartillsalu.se. Jobbar du bara med sökmotoroptimering behöver du egentligen inte registrera en .com för att kunna ranka högst. Även andra toppdomäner kan fungera bra. Är det ett attraktivt ord som redan är taget kan man titta på om t.ex. .info eller .biz är lediga i stället. Har du ett företag vill du såklart registrera företagsnamnet och då kan det vara bra att registrera flera toppdomäner samtidigt (t.ex. .se, .com, .nu osv.) och kanske både med och utan å ä ö.

För att se om domänen är ledig gör man helt enkelt en sökning på webbhotellet varifrån man tänker beställa den. Vill du kolla flera domäners tillgänglighet på en och samma gång finns det hos vissa webbhotell någonting som heter ”bulk domain registration” där man ibland kan göra domänregistrering eller kontrollera tillgänglighet för flera hundra domäner samtidigt.