Egen hemsida gratis


Vad är webbhotell? Bra webbhotell Billigt webbhotell Egen domän Köpa domän
Gratis domän Gratis webbhotell Egen hemsida gratis Linux eller Windows webbhotell Domänparkering
Domännamn å ä ö Webbhotell porr Webbhotell återförsäljare Byta webbhotell Bästa webbhotell
Webbhotell blogg Lediga domännamn Svenska webbhotell Webbhotell Wordpress Hemsidor mallar gratis
Subdomän Billiga domäner Webbhotell test Välja webbhotell Webbhotell jämförelse
Domänregistrering Stabilt webbhotell Registrera domännamn Webbhotell företag Vem äger domänen
Domäner till salu Gratis .se domän Webbhotell Joomla Webbhotell PHPBåde webbhotell man betalar för och de gratis webbhotellen tillhandahåller ofta också gratis hemsida. När man signar upp sig på One.com får man registreringsprogram för hemsidebygge med färdiga mallar, bildspel, video och enkel uppdatering.

På till exempel N.nu får man välja mellan olika gratis hemsidemallar som sen hamnar på ens gratis webbhotell. Men det finns andra sätt att få en gratis hemsida. Det vanligaste man brukar göra idag är att fixa en Wordpress-blogg som också kan fungera som en hemsida eller en Joomla-hemsida. Båda dessa två lösningar är gratis. Det som krävs är att ditt webbhotell stödjer PHP. Fördelen med de här två lösningarna är att de erbjuder ett färdigt gränssnitt som gör att du inte behöver tillgång till FTP varje gång du ska uppdatera din hemsida. Du behöver bara logga in på din Wordpress eller Joomla och lägga till ny information direkt på sidan.


Gratis hemsida utan reklam

Gör så här för att få din egen gratis hemsida med Wordpress: Gå till www.wordpress.org och ladda ner paketet med filer. Ladda upp hela mappen på din FTP för webbhotellet. Kanske vill du byta namn på mappen så att den heter ”blogg” i stället för wordpress. Om det här är det enda du tänker ha på din hemsida kan du ladda upp filerna direkt till huvudmappen på server. Gå nu till webbadressen för hemsidan. Det kan vara domänen eller domänen.com/blogg. Följ de instruktioner som står på skärmen. Du ska gå in i filen wp-config-sample.php och lägga till information som du kan hämta i kontrollpanelen hos ditt webbhotell (namn på databasen, lösenord osv.) och skriv in dessa uppgifter i scriptet. Sedan ska du byta namn på filen till wp-config.php.

När du fått upp din Wordpress-hemsida kan du ladda ner olika utseenden för din hemsida. De flesta av dessa är gratis. Gå hit för att kolla vad de har: Wordpress themes. Ladda upp themet till mappen wp-content > themes så kan du sedan logga in på din kontrollpanel – dinsida.com/blogg/wp-admin och klicka på Appearance > Themes. Där kan du nu välja ditt nya theme.

En bra grej med att sätta upp en egen blogg på det här sättet är att du har full kontroll över den. Ingen kan komma och plötsligt göra ändringar i layouten eller gränssnittet och du kan lägga in dina egna annonser. Lycka till med din gratis hemsida! Det finns många tutorials och diskussionsforum om de här plattformarna där ute så om du får problem, sök bara på nätet (förslagsvis på engelska).