Gratis domän


Vad är webbhotell? Bra webbhotell Billigt webbhotell Egen domän Köpa domän
Gratis domän Gratis webbhotell Egen hemsida gratis Linux eller Windows webbhotell Domänparkering
Domännamn å ä ö Webbhotell porr Webbhotell återförsäljare Byta webbhotell Bästa webbhotell
Webbhotell blogg Lediga domännamn Svenska webbhotell Webbhotell Wordpress Hemsidor mallar gratis
Subdomän Billiga domäner Webbhotell test Välja webbhotell Webbhotell jämförelse
Domänregistrering Stabilt webbhotell Registrera domännamn Webbhotell företag Vem äger domänen
Domäner till salu Gratis .se domän Webbhotell Joomla Webbhotell PHP
En lista på gratis domäner
Tro det eller ej men det finns massor med företag där ute som erbjuder en gratis domän. Det finns lite olika typer av gratis domäner. Låt oss ta en titt (se nedan)!

Vill du i stället registrera nätets billigaste domän? Gå till Loopia

Go.to
Go.to tillhandahåller gratis domäner i stil med go.to/dittnamn, dittnamn.i.am, listen.to/dittnamn och många fler. Hur fungerar det här? Jo, du registrerar ett namn och en domän. Sedan när du loggar in på ditt konto kan du skriva in vart domänen ska peka, dvs. på din hemsida med krånglig adress. Du får även en forwardad mailadress i stil med dittnamn@go.to. Samma problem uppstår dock som vid vanlig domän forwarding. Sökmotorerna kan komma att prioritera din krångliga adress (beroende på vad andra webmasters länkar till vilket kan vara svårt att styra över) och då är det den som kommer att synas på resultaten i Google. Dessutom, eftersom denna tjänst är helt gratis kommer reklam att visas på din hemsida varje gång någon kommer in via den gratis domänen (ofta i form av en banner eller annons via pop-up). Om du dock inte bryr dig om banners eller sökmotorer utan bara vill ha en snabb och enkel adress att ge till folk så är det här ett bra alternativ.


Freedomain
Hos detta företag kan du registrera gratis domäner med ditt namn, företagsnamn eller vad du vill. Just nu slutar alla deras domäner på co.nr. Fördelen är dock att du slipper reklam på din webbplats när någon kommer in från gratis domänen. Precis som i exemplet ovan handlar det här om domän forwarding. Din krångliga adress maskeras av co.nr-adressen och du kan fylla i metataggar och meta descriptions vilket är bra för sökmotorerna.

Free domain site
Här har du chansen att registrera en gratis domän som slutar på .com, .net eller .org men då måste du signa upp dig hos lite olika annonsörers tjänster. Det är dock inte säkert att dessa kostar pengar men man får stå ut med att bli spammad med nyhetsbrev och liknande i mailen. Kom också ihåg att du inte kommer att äga din gratis domän på samma sätt som om du betalar för den. Läs avtalet noga.


Om du skaffar dig ett gratis webbhotell kommer du för det mesta hamna under webbhotellets subdomän. Dessa adresser brukar ändå inte bli så himla krångliga. Det kan bli något i stil med: dittnamn.webbhotellet.com.

Har du redan ett webbhotell som du betalar för? Då kan du oftast också skaffa subdomäner om du inte vill registrera en ny adress. De ser ut så här: subdomänen.dittnamn.com.