Hemsidor mallar gratis


Vad är webbhotell? Bra webbhotell Billigt webbhotell Egen domän Köpa domän
Gratis domän Gratis webbhotell Egen hemsida gratis Linux eller Windows webbhotell Domänparkering
Domännamn å ä ö Webbhotell porr Webbhotell återförsäljare Byta webbhotell Bästa webbhotell
Webbhotell blogg Lediga domännamn Svenska webbhotell Webbhotell Wordpress Hemsidor mallar gratis
Subdomän Billiga domäner Webbhotell test Välja webbhotell Webbhotell jämförelse
Domänregistrering Stabilt webbhotell Registrera domännamn Webbhotell företag Vem äger domänen
Domäner till salu Gratis .se domän Webbhotell Joomla Webbhotell PHPVarför lägga ner tid på att designa och koda en egen hemsida när man kan få mallar till hemsidor gratis? Ja, det är en bra fråga. Kanske om man har en alldeles speciell vision om hur sidan ska se ut och vet precis hur man ska koda den redan innan man börjar. Men det vet man sällan och revideringar i efterhand tillkommer nästan alltid.

Ett bra alternativ är i stället att använda sig av de många gratis mallar för hemsidor som finns på nätet att tanka ner. Då kan man direkt se hur hemsidan kommer att se ut och i stället lägga ner tid på att omsorgsfullt välja den design som man tycker passar. Själva setupen av hemsidan kommer sedan att vara enkel och rolig.

Det finns en stor databas för detta ändamål som åtminstone vi tycker är den allra bästa och det är Open Source Web Design. Här finns både designpaket som man måste betala för och gratis sådana. Men de gratis är väldigt bra så egentligen kan det vara helt gratis att få en snygg hemsida!

Bläddra bland de olika mallarna och ladda ner ett flertal som du gillar. Tänk inte bara i banor av design och absolut inte färger (dessa går att ändra i koden eller genom att byta färg på bilderna som hör till themet i Photoshop). Den nästan viktigaste aspekten är faktiskt layouten på länkarna. Ska du ha två olika menyer? Då måste du titta på mallar som har just det. Vill du att menyerna ska finnas med på varje undersida? Leta då efter en sådan mall.

Du kan självklart byta ut bilderna som ingår i mallen. Se bara till att göra den nya bilden lika stor som originalbilden för att inte krångla till det alltför mycket. Ändra färger och typsnitt på hemsidan efter smak genom att gå in i index-filen eller css-filen och peta. Det är dock schysst att behålla den lilla länken till den som har gjort mallen till hemsidan (den brukar finnas längst ner). Man bör ge tillbaka någonting till communityn och detta är ett sätt att göra det på. Spara då och då en back-up av dina senaste ändringar utifall någonting skulle gå helt åt skogen och du inte vet hur man ändrar tillbaka.


Beställer du ett webbhotell hos One.com ingår färdiga mallar för hemsidor på köpet och du får då färdigkodade bildspel, videouppspelning m.m.

Som du ser är det numera väldigt enkelt att få mallar för hemsidor helt gratis. Du behöver inte anlita någon om du så bara har lite kunskap i html. Det enda man egentligen behöver veta är var man ska skriva texten och hur man ändrar länkar samt kopierar upp nya undersidor. Även om du inte har någon kunskap alls bör detta inte bli en vare sig lång eller kostsam historia eftersom kodningen och designen redan är klara. Chansen att någon annan använder exakt samma mall som du för sin hemsida är inte så stor (det har åtminstone aldrig hänt oss).