Köpa domän


Vad är webbhotell? Bra webbhotell Billigt webbhotell Egen domän Köpa domän
Gratis domän Gratis webbhotell Egen hemsida gratis Linux eller Windows webbhotell Domänparkering
Domännamn å ä ö Webbhotell porr Webbhotell återförsäljare Byta webbhotell Bästa webbhotell
Webbhotell blogg Lediga domännamn Svenska webbhotell Webbhotell Wordpress Hemsidor mallar gratis
Subdomän Billiga domäner Webbhotell test Välja webbhotell Webbhotell jämförelse
Domänregistrering Stabilt webbhotell Registrera domännamn Webbhotell företag Vem äger domänen
Domäner till salu Gratis .se domän Webbhotell Joomla Webbhotell PHP
Tänker du köpa domän? Då finns några saker som är viktiga att tänka på. Först och främst, det kanske allra viktigaste är vilket suffix eller toppdomän du vill ha. Vill du ha .com, .net, .org, .se eller .nu? Eller kanske något av de andra suffixen som finns där ute? Har du en svensk sajt är .se att föredra eller .nu om .se-domänen redan är upptagen. Tänk på att amerikanska webbhotell oftast inte tillåter registrering av .se-domäner. När det gäller de andra suffixen är .com att föredra eftersom Google nog favoriserar den toppdomänen (detta råder det lite delade meningar om) men de andra nämnda är också bra. .Org ses nog som lite mer seriöst i USA om du driver ett icke-kommersiellt projekt.

Oss veterligen är Loopia billigast i Sverige på domäner.

Ska man köpa en domän som innehåller bindestreck? Nja, helst inte. Sökmotorerna har blivit ganska bra på att urskilja enstaka ord som sitter ihop. Däremot, om det domännamn du först tänkt dig är upptaget kan du fundera på att registrera namnet med bindestreck mellan orden. Försök ha så få bindestreck som möjligt, max två.

Om du inte vet vad du ska registrera för domän, tänk så här: Ett vitsigt företagsnamn är en sak men det kan ofta vara smartare att registrera ett domännamn som innehåller ord som folk faktiskt söker på. Med en sådan domän är det lättare att hamna högt i sökmotorerna på sökorden du vill hittas på.

Antingen köper du en domän och knyter den till ett webbhotell. Då kommer din hemsida och domänen att ligga ”på samma ställe” och det blir lättare för sökmotorer, folk och statistikprogram över besökare. Detta är att föredra. Annars kan du också bara köpa ett domännamn och ”forwarda” det till en hemsida du lagt upp hos din Internetleverantör (t.ex. Bredbandsbolaget eller Comhem) eller ett gratis webbhotell.