Hitta lediga domännamn


Vad är webbhotell? Bra webbhotell Billigt webbhotell Egen domän Köpa domän
Gratis domän Gratis webbhotell Egen hemsida gratis Linux eller Windows webbhotell Domänparkering
Domännamn å ä ö Webbhotell porr Webbhotell återförsäljare Byta webbhotell Bästa webbhotell
Webbhotell blogg Lediga domännamn Svenska webbhotell Webbhotell Wordpress Hemsidor mallar gratis
Subdomän Billiga domäner Webbhotell test Välja webbhotell Webbhotell jämförelse
Domänregistrering Stabilt webbhotell Registrera domännamn Webbhotell företag Vem äger domänen
Domäner till salu Gratis .se domän Webbhotell Joomla Webbhotell PHPPå jakt efter lediga domännamn? Här kommer en guide för dels hur man kollar om ett domännamn är ledigt och dels hur man kan hitta listor på lediga domännamn.

För det första, hur tar man reda på om ett domännamn är ledigt? En sak man kan göra är att gå till Loopia och kolla deras whois. Det gör du genom att skriva i domännamnet som du är intresserad av i deras ruta ”Sök domän”. Då får du upp huruvida domännamnet är upptaget eller ledigt. Är det taget så syns en röd symbol och sedan finns en länk med ”whois”. Klickar du på den kan du se vem som äger domännamnet, när det registrerades samt var det är registrerat.

Om du vill ha domännamnet kan du kontakta ägaren för att höra om denne är villig att sälja det. En del domännamn är väldigt dyra så är du inte en domännamnsinvesterare kanske det är bättre att bara göra en annan variant på ordet eller använda två ord.

Hos Godaddys domain auction kan man titta in och fynda bland de senaste domännamnen som håller på att bli lediga. Detta fungerar som en auktion där domänen tillfaller högstbjudande. Man kan också göra en så kallad back order på ett redan upptaget domännamn. Det som händer då är att Godaddy försöker få loss domänen åt dig mot en avgift. Du behöver inte kontakta ägaren själv. Sök bara på en domän du är intresserad av och klicka sedan på ”Use domain buy to get this name” om den visar sig vara upptagen. Obs, inga .se-domäner!

Hos Namesisp kan man hitta domännamn som precis håller på att gå ut. Listan uppdateras en gång per dygn och du kan sno åt dig domännamnet på några få sekunder om du har tur. Detta kallas ”snapbacking” så om du söker på det kan du hitta ännu fler sidor som tillhandahåller den här typen av tjänster. Eller sök på ”expired domains” eller ”deleted domains” som man kallar det på engelska.