Registrera domännamn billigt


Vad är webbhotell? Bra webbhotell Billigt webbhotell Egen domän Köpa domän
Gratis domän Gratis webbhotell Egen hemsida gratis Linux eller Windows webbhotell Domänparkering
Domännamn å ä ö Webbhotell porr Webbhotell återförsäljare Byta webbhotell Bästa webbhotell
Webbhotell blogg Lediga domännamn Svenska webbhotell Webbhotell Wordpress Hemsidor mallar gratis
Subdomän Billiga domäner Webbhotell test Välja webbhotell Webbhotell jämförelse
Domänregistrering Stabilt webbhotell Registrera domännamn Webbhotell företag Vem äger domänen
Domäner till salu Gratis .se domän Webbhotell Joomla Webbhotell PHPUtav de allra billigaste företagen för att registrera domännamn är Loopia . Där kan du även enkelt söka på vem som äger domännamnet och de flesta intressanta toppdomäner finns tillgängliga - förutom .se och .com finns .nu, .info, .net och många fler. Det finns flera anledningar att registrera domännamn. Några av dessa är:
  • Att man vill registrera attraktiva domännamn för att sedan kunna sälja vidare i framtiden. Då är det viktigt att hitta ord som är rakt på sak och dessutom tänka på att .com och .se i regel är mest värda för svenskar. Men även .nu är eftertraktad.
  • För ett företags räkning registrera namnet på bolaget för att sedan kunna lägga upp en hemsida som p.g.a. domänen är lätt att hitta. Idag är det så pass attraktivt med domännamn att vissa företag struntar i att registrera ett namn hos Bolagsverket eftersom de menar på att det ändå inte vore någon idé för någon annan att döpa sitt företag till samma sak om domännamnet redan är upptaget. I det här fallet är det viktigt att få .com-versionen och .se-domännamnet om man är ett svenskt bolag.
  • Registrera ett domännamn som innehåller ett sökord som man vill ranka på med sin hemsida i Google. Då är toppdomänen inte fullt lika viktig som i exemplet ovan och det gör inte heller så mycket om någon annan registrerat samma namn med en annan toppdomän eftersom man räknar med att framför allt bli hittad genom sökmotorer.
  • För egen räkning, t.ex. om man har en personlig blogg eller liknande. Då gäller det mest att komma på ett fyndigt namn och kan man tänka sig lite vad som helst kan man få det relativt billigt.


Sedo är en sajt där man kan köpa och sälja domäner via auktioner. En annan sådan sajt är Missdomain. Båda dessa arbetar givetvis även med .se domännamn.

Många undrar om man ska ha bindestreck i sitt domännamn och svaret på den frågan är väl att det beror på vad som är upptaget och inte. Först och främst ska man förmodligen inte ha det om domännamnet går att få utan bindestreck. Sökmotorerna idag är duktiga på att läsa av ord även om de är ihopslagna.

Även om många inte bryr sig så mycket om den aspekten så ska man egentligen registrera domännamnets toppdomän utifrån vad det är för typ av sajt. För kommersiella sajter är det .com som gäller, för nätverk eller forum är det .net och för icke-kommersiella organisationer finns .org. .se är standard för svenska domäner. Men det kan alltid vara bra att registrera flera toppdomäner och peka dem mot den som man vill ska vara den ordinarie.

Kom ihåg att undvika att registrera domännamn som innehåller kända varumärken då detta kan betecknas som varumärkesintrång. Det är möjligt att företaget i fråga har rätt till domännamnet även om det är du som har registrerat det.