Stabilt webbhotell sökes


Vad är webbhotell? Bra webbhotell Billigt webbhotell Egen domän Köpa domän
Gratis domän Gratis webbhotell Egen hemsida gratis Linux eller Windows webbhotell Domänparkering
Domännamn å ä ö Webbhotell porr Webbhotell återförsäljare Byta webbhotell Bästa webbhotell
Webbhotell blogg Lediga domännamn Svenska webbhotell Webbhotell Wordpress Hemsidor mallar gratis
Subdomän Billiga domäner Webbhotell test Välja webbhotell Webbhotell jämförelse
Domänregistrering Stabilt webbhotell Registrera domännamn Webbhotell företag Vem äger domänen
Domäner till salu Gratis .se domän Webbhotell Joomla Webbhotell PHPEtt bra webbhotell är ett stabilt webbhotell. Det finns i vår mening två saker som kännetecknar ett stabilt webbhotell: säkerheten och upptiden. Säkerheten är sådant som att ingen ska kunna hacka sig in och t.ex. stjäla uppgifter och upptiden är hur stor del av tiden som webbhotellet ligger uppe så att dina sajter kan besökas.


Stabilt och säkert webbhotell

Det är viktigt att ingen kan hacka sig in på ditt konto hos webbhotellet för att skada eller stjäla den information som finns där. Och visst finns det stabila och säkra webbhotell, det gäller bara att veta vad man ska titta efter. Kolla först vilken viruslösning de använder, hur ofta backuper görs och om mailen blir skyddad mot spam. SSL är ett plus men kanske inte alltid ingår i priset utan måste köpas till separat. (Det beror på vilka funktioner du ska ha på din sajt om du behöver det.) SFTP är säker överföring via FTP som är ytterligare en säkerhetsåtgärd. SSH är ett annat protokoll för säker överföring. POP-mailen måste också vara säker. POP är ett mailsystem som gör att du kan använda mailklienter såsom Outlook var som helst där du har Internetuppkoppling. Det är viktigt att POP är stabilt och säkert och inte läcker password och mailinformation och version 3 sägs vara det.

En del webbhotell har skydd mot DoS-attacker. Exempel på stabila kontrollpaneler på webbhotell är cPanel och Plesk.


Stabilt webbhotell med bra upptid

Du vill inte att ditt webbhotell med dina hemsidor ska ligga nere, det är det mest tröttsamma som finns. Skryter webbhotellet med att det ligger uppe 100% av tiden så är det inte sant men en hög procentsiffra tyder på ett stabilt webbhotell (allt över 99% är bra). Kommer man inte åt dina hemsidor så kan det resultera i förlorad inkomst och driver du inte kommersiella sidor så är det helt enkelt bara tråkigt. Dessutom ser det inte bra ut i Googles ögon med en sajt som ofta ligger nere.

Men hur stabilt ditt webbhotell än är så kommer det alltid finnas stunder då det ligger nere. Det kan t.ex. vara nödvändigt att starta om eller uppgradera en server. Ibland får man meddelande om detta eller så finns planerad nedtid uppställd på webbhotellets hemsida. Men ibland blir någonting fel och tjänsten ligger nere utan förklaring. Det är mycket dåligt om det händer för ofta och om det gör det kan det bli aktuellt att byta webbhotell.

Det finns faktiskt metoder för att kolla hur stabilt ett webbhotell är. Host-tracker kollar om en sida är nere och du kan få meddelande om när den går ner. Man kan också söka på nätet för att se ett webbhotells rykte eller statistik över stabiliteten.