Svenska webbhotell


Vad är webbhotell? Bra webbhotell Billigt webbhotell Egen domän Köpa domän
Gratis domän Gratis webbhotell Egen hemsida gratis Linux eller Windows webbhotell Domänparkering
Domännamn å ä ö Webbhotell porr Webbhotell återförsäljare Byta webbhotell Bästa webbhotell
Webbhotell blogg Lediga domännamn Svenska webbhotell Webbhotell Wordpress Hemsidor mallar gratis
Subdomän Billiga domäner Webbhotell test Välja webbhotell Webbhotell jämförelse
Domänregistrering Stabilt webbhotell Registrera domännamn Webbhotell företag Vem äger domänen
Domäner till salu Gratis .se domän Webbhotell Joomla Webbhotell PHPDet finns en vanlig tro att svenska webbhotell nödvändigtvis måste användas för svenska hemsidor. Anledningen till detta är att servern då ligger närmare besökarna och att hemsidan då blir snabbare vilket kan få sökmotorer som Google att tycka bättre om sidan. Detta behöver inte nödvändigtvis vara sant. Det finns webbhotell vars servrar är snabba respektive långsamma och utländska webbhotell kan vara snabbare än svenska vilket gör att det jämnar ut sig.

En sak som däremot är bättre med svenska webbhotell är att man kan registrera .se-adresser. Restriktioner gör att det är svårt för t.ex. amerikanska webbhotell att få tillstånd att sälja den helsvenska toppdomänen. (Däremot kan man regga .nu hos t.ex. GoDaddy men det är då dyrare.) En annan fördel är att man numera ofta kan registrera domännamn med å ä ö i. Detta är antagligen inte möjligt på utländska webbhotell. (När vi pratar om utländska webbhotell ska man komma ihåg att det finns ganska många danska webbhotell med en svensk avdelning och där man kan göra allt som man kan göra på de svenska webbhotellen).


Här kommer en lista på svenska webbhotell

Surftown Ganska billigt webbhotell med kontor i Solna. Här kan du finna ett budgethotell som är seriöst och där man sätter stort värde på att följa regler som gäller registrering av .se-adresser. Stabilt och prisvärt.

Loopia Kanske det mest seriösa och stora webbhotellet där ute? Ett av de äldsta i branschen. Svenskt och säkert. Billiga på domäner. Bra för företag!

Patrikweb Det här är ett svenskt webbhotell som nästan verkar lite i det fördolda, ett undergroundhotell. Många riktiga hardcorenissar gillar det. Särskilt populärt bland sökmotoroptimerare.

Det är faktiskt ganska svårt att hitta ett helt svenskt webbhotell! De flesta har bara en svensk avdelning men är i själva verket danska eller brittiska. Servrarna för den svenska delen brukar dock ligga i Sverige.