Webbhotell blogg


Vad är webbhotell? Bra webbhotell Billigt webbhotell Egen domän Köpa domän
Gratis domän Gratis webbhotell Egen hemsida gratis Linux eller Windows webbhotell Domänparkering
Domännamn å ä ö Webbhotell porr Webbhotell återförsäljare Byta webbhotell Bästa webbhotell
Webbhotell blogg Lediga domännamn Svenska webbhotell Webbhotell Wordpress Hemsidor mallar gratis
Subdomän Billiga domäner Webbhotell test Välja webbhotell Webbhotell jämförelse
Domänregistrering Stabilt webbhotell Registrera domännamn Webbhotell företag Vem äger domänen
Domäner till salu Gratis .se domän Webbhotell Joomla Webbhotell PHPAtt lägga upp sin blogg på eget webbhotell är en utmärkt idé så om du funderar på detta kan vi inte säga annat än att vi rekommenderar det. Varför? Jo, därför att har du ett eget webbhotell så har du full kontroll över din blogg. Den kommer aldrig att stängas ner av misstag, du kan ta backuper själv, du kan välja mellan många fler themes och plugins om du använder Wordpress. Dessutom kan du lägga upp egna annonser från t.ex. affiliatenätverk och du slipper andras annonser (alltså dem från bloggtjänsterna själva). Eller så kan du naturligtvis ha en blogg helt fri från annonser och få den att se ut precis som du vill. Kort sagt: du behöver inte rätta dig så mycket efter andra!

Den enda nackdelen med att ha ett eget webbhotell är såklart att det kostar pengar. Du kommer även att behöva ett domännamn. Men det finns många billiga webbhotell som även tillhandahåller billiga domäner och hos många av dem kan du lägga upp fler än en hemsida. En annan sak som eventuellt kan vara en nackdel är att man som bloggare på eget webbhotell inte får den gratis lilla ström av besökare som faktiskt kan komma från olika bloggtjänster. Detta gäller inte alla sådana tjänster utan vi har främst märkt av det från Aftonbladet där varje blogginlägg genererar en länk i högermenyn som alla andra som är inne och bloggar kan se. Många kan då inte låta bli att klicka på dessa länkar och du får automatiskt besökare vilket är trevligt. Men om du lägger ut din blogg på ett eget webbhotell så kan du ändå göra reklam för din blogg genom att lägga upp den på olika länksidor för bloggar och kommentera på andras bloggar.

Har man skaffat ett webbhotell med en domän och tänker lägga upp både blogg och tillhörande hemsida föreslår vi att man lägger själva bloggen under en subdomän som passande nog kan heta blogg. Till exempel: http://blogg.example.com. Från huvudsidan lägger du sedan en länk till bloggen. Kom ihåg att en sådan här subdomän eller t.o.m. sidor som ligger i en separat mapp kommer att behandlas som en separat domän av Google vad gäller rankning så det kan vara en god idé att ragga länkar både till huvudsidan och bloggsidan.

Som plattform för bloggen rekommenderar vi Wordpress. Bara att ladda ner och installera. Sedan får man installera themes (själva designen och upplägget) och plugins bäst man vill. Dessutom kan man ha flera bloggare som var och en får olika användarkonton.

Till sist vill vi utfärda en stor varning. När det gäller lite billigare webbhotell kan ibland databasstorleken vara begränsad på de billigare alternativen och då är det möjligt att inte en nyare version av Wordpress får plats! Så kolla det innan du beställer. I dessa fall kan man ofta få en tidigare version installerad direkt genom att trycka på en knapp direkt i webbhotellets kontrollpanel. Kolla upp om det alternativet finns. Läs mer under webbhotell Wordpress.

För att få tips på bra bloggar, gå till bloggtips och ta en titt för att få inspiration.