Webbhotell Joomla - så fixar du


Vad är webbhotell? Bra webbhotell Billigt webbhotell Egen domän Köpa domän
Gratis domän Gratis webbhotell Egen hemsida gratis Linux eller Windows webbhotell Domänparkering
Domännamn å ä ö Webbhotell porr Webbhotell återförsäljare Byta webbhotell Bästa webbhotell
Webbhotell blogg Lediga domännamn Svenska webbhotell Webbhotell Wordpress Hemsidor mallar gratis
Subdomän Billiga domäner Webbhotell test Välja webbhotell Webbhotell jämförelse
Domänregistrering Stabilt webbhotell Registrera domännamn Webbhotell företag Vem äger domänen
Domäner till salu Gratis .se domän Webbhotell Joomla Webbhotell PHPHär tänkte vi ta upp lite om Joomla som installeras på privata webbhotell och hur det går till samt var man kan hitta webbhotell där detta kan göras extra enkelt.

Joomla är ett gratis så kallat content management system ungefär som Wordpress. Fördelen med ett sådant jämfört med en hemsida kodad i HTML är att man kan registrera flera användare som kan lägga till innehåll, redigera artiklar på ett överskådligt sätt och över huvud taget kontinuerligt bygga på hemsidan på ett enkelt sätt utan att varje gång behöva gå in i ett skript och lägga till länkar till artiklar eller ladda upp sidor på FTP. All redigering sker online. Skillnaden mellan Joomla och Wordpress är främst att Joomla riktar sig till sajter med många användare och har fler avancerade funktioner. Passar bra för portaler och liknande.

Joomla går att installera på de flesta webbhotell som har PHP (kör med Linux). Man kan göra så att man laddar ner Joomla-filerna från deras hemsida Joomla.org eller så finns det ibland på vissa webbhotell färdiga filer upplagda redan som gör att man kan installera Joomla i ett klick. Detta underlättar om man inte riktigt vet hur man ska installera ”manuellt”. Exempel på webbhotell som tillhandahåller Joomla skript med snabba ”en-klicks-lösningar” är Surftown och Loopia men säkerligen går det att hitta även på andra webbhotell. Ett varningens ord bara: Joomla tar ganska mycket plats och många lågbudget-webbhotell erbjuder ett väldigt litet utrymme för MySQL-databasen. Så kontrollera så att den senaste versionen av Joomla verkligen får plats.


Installera Joomla på ditt webbhotell

Om du vill kunna köra Joomla så krävs det att ditt webbhotell kör med PHP. Ladda ner Joomla från webbplatsen, zippa upp filerna och börja ladda upp dem på din FTP. Detta kan ta en bra stund! Skapa en databas på ditt webbhotell-konto. Fyll sedan i host name, username och password samt namnet på databasen. En detaljerad beskrivning av hur du bär dig åt finns här.

För att logga in bakvägen på ditt Joomla är det adressen www.domänen.com/administrator

När du har Joomla på eget webbhotell brukar det vara många botar som registrerar sig som medlemmar. Dessa bör man ta bort med jämna mellanrum. Precis som när det gäller Wordpress finns till Joomla en hel del plugins eller addons eller extensions som de också kallas. Dessa kan man finna på officiella hemsidan.