Webbhotell med PHP


Vad är webbhotell? Bra webbhotell Billigt webbhotell Egen domän Köpa domän
Gratis domän Gratis webbhotell Egen hemsida gratis Linux eller Windows webbhotell Domänparkering
Domännamn å ä ö Webbhotell porr Webbhotell återförsäljare Byta webbhotell Bästa webbhotell
Webbhotell blogg Lediga domännamn Svenska webbhotell Webbhotell Wordpress Hemsidor mallar gratis
Subdomän Billiga domäner Webbhotell test Välja webbhotell Webbhotell jämförelse
Domänregistrering Stabilt webbhotell Registrera domännamn Webbhotell företag Vem äger domänen
Domäner till salu Gratis .se domän Webbhotell Joomla Webbhotell PHPFör det mesta finns det två sorters webbhotell att välja på de som kör med PHP och de som kör med ASP. Webbhotell med PHP låter dig ha en eller flera MySQL-databaser. Alla webbhotell som vi pratar om på den här sidan har stöd för PHP om man köper det alternativet men inte alla erbjuder ASP. PHP är alltså betydligt vanligare och kan ibland även vara billigare.

Anledningen till att man vill ha ett webbhotell med PHP idag är många. Men ofta kan anledningen vara att man vill kunna köra olika content management system på sitt webbhotell såsom Wordpress, Joomla eller PHPBB forum. Linux är det alternativ som brukar stödja PHP men det ska tilläggas att även nyare versioner av Windowsservrar också kan göra detta.

Bra webbhotell som erbjuder PHP är t.ex. Surftown eller One . Det finns två saker man alltid ska kolla upp och det är dels hur många databaser som erbjuds per konto eller webbhotellplan och dels hur stort utrymme som varje databas maximalt kan tilldelas. Du kommer att behöva kanske 32 MB per databas för att kunna köra nyaste versionen av Wordpress. Även om man bara tilldelas en enda databas så kan man fortfarande köra rader under den så att man kan använda den ungefär som flera. Men då gäller det återigen att utrymmet måste vara tillräckligt. Det kan vara svårt att på förhand veta vad man tänker använda sitt webbhotell till. Kanske vill man till att börja med starta en blogg men så får man blodad tand och vill starta en till. Då är det bra om det finns utrymme för expansion. Om du väljer ett billigt paket, kolla då om det går att uppgradera och hur de bättre paketen ser ut samt hur mycket de kostar.

Du behöver inte kunna PHP för att kunna använda funktionen. Har du ett färdigt script kan du bara skapa en ny databas i webbhotellets konto och sedan konfigurera applikationen enligt instruktionerna. För Wordpress och PHPBB finns massor av tips och förklaringar till hur man gör på nätet så det ska aldrig vara särskilt svårt att använda dem.