Webbhotell test


Vad är webbhotell? Bra webbhotell Billigt webbhotell Egen domän Köpa domän
Gratis domän Gratis webbhotell Egen hemsida gratis Linux eller Windows webbhotell Domänparkering
Domännamn å ä ö Webbhotell porr Webbhotell återförsäljare Byta webbhotell Bästa webbhotell
Webbhotell blogg Lediga domännamn Svenska webbhotell Webbhotell Wordpress Hemsidor mallar gratis
Subdomän Billiga domäner Webbhotell test Välja webbhotell Webbhotell jämförelse
Domänregistrering Stabilt webbhotell Registrera domännamn Webbhotell företag Vem äger domänen
Domäner till salu Gratis .se domän Webbhotell Joomla Webbhotell PHPDetta är ett subjektivt test av några webbhotell som vi själva testat. För att se en jämförelse av olika data uppspaltat såsom priser, trafik, utrymme etc., gå till webbhotell jämförelse.

Alla webbhotell i testet tycker vi är mer eller mindre bra, så vi kommer inte att tipsa om några dåliga webbhotell. Det finns ingen anledning att skriva dåliga saker om ett företag men finns de inte med här i vårt test så rekommenderar vi dem inte.

Man kan verkligen bli blåst när det gäller webbhotell. Det är inte alls säkert att det dyraste är det bästa och lusläser man inte avtalet och informationen så riskerar man att bli besviken. Ibland får man leta väldigt länge efter de uppgifter man söker på webbhotellets hemsida. Det enda vi kan säga är att det är värt den tiden. Hittar du inte det du söker, maila då supporten eller förvänta dig det värsta.

Bloggverktyg, fotoalbum, gästböcker och andra script som kan ingå i ett webbhotell bör aldrig vara en avgörande faktor eftersom massvis av sådana gratis script går att hitta på nätet ändå. Och vad händer om du önskar byta webbhotell i framtiden? Då går säkerligen inte scriptet att konvertera till det nya företagets plattform.

Det är helt normalt att det tar en hel dag att hitta det webbhotell som kommer att passa dina behov och din plånbok bäst. Men å andra sidan är det därför vi gjort det här testet, för att spara dig lite tid. Alla webbhotell som ingår i testet har vi såklart testat själva.


Test av fyra webbhotell

Godaddy – bäst i test:

Vi har haft GoDaddy i många herrans år nu och är bara SÅ nöjda. Inte det billigaste alternativet men absolut det mest prisvärda och inte heller särskilt dyrt. Dessutom kan man nästan alltid hitta en rabattkupong på nätet som gör det billigare varje gång du beställer nytt domännamn eller förnyar tjänsten. Sök bara på ”godaddy coupon” på Google. Låt alltså aldrig ditt konto autoförnyas, utan se till att göra det manuellt och med hjälp av en kupong.

Det finns egentligen ingenting att sakna eller bli besviken över. Supporten fungerar bra (även om testpanelen aldrig haft riktigt stora problem med kontot). Hemsidorna ligger oss veterligen aldrig nere. De håller vad de lovar och allt är tydligt och klart.

Två nackdelar finns: Det ena är att det kan ta ett tag att vänja sig vid layouten för att hitta saker och att de försöker pracka på en att köpa mer hela tiden. Men man vänjer sig och det är värt det. Det andra är att det inte går att registrera .se-domäner (GoDaddy är amerikanskt). Man kan dock regga .nu men de är rätt så dyra.
Vi rekommenderar Deluxe Plan.


Servage – webbhotell med svenska domännamn:

Servage är bra eftersom de är väldigt generösa med databaser, utrymme och trafik. Man kan registrera .se och domännamn med å, ä, ö. Priset är högt men jämför man med andra webbhotell i denna lite ”lyxigare” kategori så inser man att de nog ändå är mest prisvärda. De har hög tolerans för vad man lägger upp för något på deras servrar så länge det inte är rena olagligheter. Porrsidor och casinosidor är t.ex. tillåtna vilket många webbhotell förbjuder. Man saknar egentligen ingenting vad gäller kapacitet.

Nackdelarna är att det tar väldigt lång tid att få sitt domännamn (upptill en vecka) och att vissa delar av servrarna är nere ibland så pass att man faktiskt märker av det.

Supporten fungerar men kan vara knölig att få tag i ibland.


Web10 – test av ett billigt webbhotell:

Web10 är för dig som vill registrera ett billigt webbhotell. Antagligen utav de billigaste i branschen. De registrerar både .se och .com (och några fler) och de reggar även domännamn med å, ä, ö. Supporten är snabb och bra och även om det mest är danskar som jobbar där så fungerar det. Man får sin domän snabbt (det verkar som om den paxas omedelbart), detsamma gäller för webbhotellet och vi har inte märkt av någon gång då servern legat nere.

Nackdelen är att utrymmet för en MySQL-databas är liten. Det går att köpa extra utrymme för ett absolut överkomligt, men procentuellt sett högt pris. Dock har de Wordpressinstallation inbyggt i kontrollpanelen.


Loopia – bra på domännamn:

Loopia är dem vi vill rekommendera om du bara ska köpa en massa domännamn som investering eller för att peka till t.ex. en gratis blogg eller liknande. De är oss veterligen billigast på domäner och reggar med alla möjliga toppdomäner såsom .com, .se, .me, .info, .co.uk och många fler. Loopia är ett i branschen gammalt och stabilt företag som man kan lita på. Något dyra på webbhotell men bra för företag och tillhandahåller stöd för både PHP och ASP under samma konto (såvitt vi kan tolka det) vilket är ovanligt.