Webbhotell för Wordpress och bloggar


Vad är webbhotell? Bra webbhotell Billigt webbhotell Egen domän Köpa domän
Gratis domän Gratis webbhotell Egen hemsida gratis Linux eller Windows webbhotell Domänparkering
Domännamn å ä ö Webbhotell porr Webbhotell återförsäljare Byta webbhotell Bästa webbhotell
Webbhotell blogg Lediga domännamn Svenska webbhotell Webbhotell Wordpress Hemsidor mallar gratis
Subdomän Billiga domäner Webbhotell test Välja webbhotell Webbhotell jämförelse
Domänregistrering Stabilt webbhotell Registrera domännamn Webbhotell företag Vem äger domänen
Domäner till salu Gratis .se domän Webbhotell Joomla Webbhotell PHPMånga beställer ett webbhotell för att sedan göra en hemsida eller blogg med hjälp av den utmärkta plattformen Wordpress. Det finns ofta två olika alternativ för att köra Wordpress på sitt webbhotell. Antingen tar man och laddar ner filerna från Wordpress.org och installerar själv. Eller så finns det i många fall en färdig Wordpress-plattform på webbhotellet. Det är i princip bara att aktivera den i kontrollpanelen. Av dessa två alternativ är det förra att föredra eftersom det ibland inte är den senaste versionen som ligger ute på webbhotellen. Du har även all kontroll själv. Men om du tycker att det är krångligt finns även det andra alternativet. Kontrollera vad som gäller först innan du beställer webbhotell.

Bli inte förvånad om det går långsamt att utföra olika operationer. Wordpress är tyvärr långsamt. Det är förmodligen den enda nackdelen med det.

Wordpress jobbar med webbprogrammeringsspråket PHP och databasen MySQL. Det innebär att du måste välja ett webbhotell som baseras på Linux och där du kan ha tillgång till minst en MySQL-databas. Annars kommer inte Wordpress att fungera.

Har du redan ett webbhotell som jobbar med Windows och ASP och inte vill skaffa ett nytt så kan du faktiskt få en plattform som liknar Wordpress i alla fall. Den heter Dasblog och är förmodligen en av de populäraste ASP-plattformarna för bloggar.


Installera Wordpress på ditt webbhotell

Hur installerar man då Wordpress på webbhotellet? Börja med att ladda ner de nödvändiga filerna från Wordpress.org. (Wordpress.com är alltså där du kan få en gratis blogg som redan ligger på en server, men då kommer du inte att ha lika stor frihet. Wordpress.org är det som gäller när man vill ha en alldeles egen blogg som man helt bestämmer över.)

Börja med att skapa en MySQL-databas på ditt webbhotell.

Zippa upp mappen . Det viktigaste nu är att ta filen wp-config-sample.php och skriva in alla detaljer, dvs. vad din databas heter, lösenord osv. (För att öppna filen, dra och släpp på ett tomt dokument i Anteckningar/Notepad. Byt sedan namn på filen till wp-config.php.)

Ladda sedan upp alltsammans till en väl vald mapp på ditt webbhotell. Den kan förslagsvis heta ”blogg” och så kan du peka en subdomän dit. Detta brukar ta en bra stund men det är helt normalt. Gå och ta en kaffe så länge.

Gå sedan till adressen för bloggen och sedan wp-admin/install.php för att fylla i de nödvändiga uppgifterna. Till exempel: www.example.com/blogg/wp-admin/install.php. Mer information om hur man gör finns på Wordpress’ hemsida.

One.com är ett exempel på ett webbhotell som både har ett inbyggt bloggverktyg och erbjuder stöd för bloggar med Wordpress genom en MySQL-databas.